Wednesday, November 26, 2014

Лабораторийн ажил №5 / Photoshop /

Лабораторийн ажил №5 / Photoshop /
 
Бүдэгрүүлсэн хэсэгт зургийг байрлуулах
 
Алхам-1. Дараах хоёр зургийг татан авч нээнэ.
 
Зураг-1

Зураг-2
Алхам-2. Татсан зураг-1 дээрээ хэрэглүүрийг сонгон авч тэмдэглэнэ.
 

Тэмдэглэсан хязгаарыг Select > Feather -лүү орж бүдэгрүүлнэ.
 
 Ok дарна.
Алхам-3. Тасалсан зургаа Edit > Copy хийгээд сарны зурган дээрээ Edit > Paste хийнэ.

 
Алхам-4. Тасалсан нүдний зурагтай Layer дээрээ очоод Edit > Free transform хийж хэмжээг нь өөрчлөнө.


 
Дараа нь Opacity-г 60% болгоно.
 

Алхам-5. Бэлэн болсон зурагтаа кодоороо нэр өгөн *.tiff өргөтгөлтэйгээр хадгална.

Алхам-6. Дараах зураг-3, зураг-4 татан авч зураг-5 тай ижил болгоно.

зураг-3

зураг-4


зураг-5

Monday, November 24, 2014

Лабораторийн ажил №4 / Photoshop /

Лабораторийн ажил №4 / Photoshop /

Layer ашиглах, зураг нийлүүлэх, Layer-ийг ажиллуулах.
  
Үндсэн зураг


Даалгавар-1.
Зураг-1

Зураг-2

Зураг-3

Алхам-1. Дээрхи 3 зурагнаас үндсэн зураг болон өөрт оногдсон 1 зургийг татан авч зураг-1, зураг-2, зураг-3 ийн аль нэгтэй ижил болгон layer-үүдийг нэгтгэнэ үү.
Алхам-2. Үндсэн зургаа нээгээд хэрэглүүрээс -г аваад хэрэгтэй хэсгийг тэмдэглэн


 
ENTER дараад зургийг тайрна.
Алхам-3. Өөрийн сонгосон зургаа гарган ирж-р хэрэгтэй хэсгийг тэмдэглэн авч
Edit > Copy (Ctrl+C)

Тэгээд үндсэн зурган дээрээ очоод
Edit > Paste (Ctrl+V)      -р зөөнө.
 Window > Show layers ( Хоёр layer болж байна. )

Алхам-4. Хязгаарыг бүдгэрүүлнэ. Хэрэглүүрээс -г сонгоод Brushes самбараас зохих хэмжээг сонгоод хязгаарыг баллана.


Ингэснээр зураг дараах байдалтай болно.

Ийм маягаар өөрт сонгосон зурагнуудаа эвлүүлнэ.



Алхам-5. Зургийн өнгө өөрчилнө.
Эхлээд Layer-г хувилна. Layer самбарын дээр Backgroung Layer-г сонгоод

Layer > Duplicate Layer…


Ок дарна.
Зарим ил байгаа Layer-г нуухын тулд -г сонгоно.



Background Copy Layer-г сонгоод Image > Adjust > Variations…
Өнгө өөрчилнө.


Алхам-6. Бэлэн болсон файлдаа оюутны кодоор нэр өгөн *.tiff өргөтгөлтэйгээр хадгална.


Жич: Layer нь тунгалаг цаас давхарлахтай адилхан.

Wednesday, November 12, 2014

Лабораторийн ажил №3 / Photoshop /

Лабораторийн ажил №3
 
Тэмдэглэх хэрэглүүр ашиглан өнгөний уусгалт хийх.
 




Алхам-1. Дээрхи зургийг татан авна.
Алхам-2.  - автоматаар тэмдэглэх хэрэглүүрийг сонгон авч цагаан өнгөн дээр Click хийнэ.
Алхам-3. Хэрэглүүрээс -г сонгон авч будах өнгөө сонгоод Option самбараас доорхи сонголтыг сонгоно.



Алхам-4. Drag хийнэ.


Алхам-5. Хэрэглүүрээс -г сонгон авч Shift дарж дугуй тэмдэглэнэ.
 


Алхам-6. Хэрэглүүрээс -г сонгон авна.
 


Алхам-7. Зурах өнгө ба дэвсгэрийн өнгөө сонгоно.
 


Drag хийнэ. 
 
 
Алхам-8. Бэлэн болсон зурагт оюутны кодоор нэр өгч *.tiff өргөтгөлтэйгээр хадгална уу.