Monday, November 24, 2014

Лабораторийн ажил №4 / Photoshop /

Лабораторийн ажил №4 / Photoshop /

Layer ашиглах, зураг нийлүүлэх, Layer-ийг ажиллуулах.
  
Үндсэн зураг


Даалгавар-1.
Зураг-1

Зураг-2

Зураг-3

Алхам-1. Дээрхи 3 зурагнаас үндсэн зураг болон өөрт оногдсон 1 зургийг татан авч зураг-1, зураг-2, зураг-3 ийн аль нэгтэй ижил болгон layer-үүдийг нэгтгэнэ үү.
Алхам-2. Үндсэн зургаа нээгээд хэрэглүүрээс -г аваад хэрэгтэй хэсгийг тэмдэглэн


 
ENTER дараад зургийг тайрна.
Алхам-3. Өөрийн сонгосон зургаа гарган ирж-р хэрэгтэй хэсгийг тэмдэглэн авч
Edit > Copy (Ctrl+C)

Тэгээд үндсэн зурган дээрээ очоод
Edit > Paste (Ctrl+V)      -р зөөнө.
 Window > Show layers ( Хоёр layer болж байна. )

Алхам-4. Хязгаарыг бүдгэрүүлнэ. Хэрэглүүрээс -г сонгоод Brushes самбараас зохих хэмжээг сонгоод хязгаарыг баллана.


Ингэснээр зураг дараах байдалтай болно.

Ийм маягаар өөрт сонгосон зурагнуудаа эвлүүлнэ.



Алхам-5. Зургийн өнгө өөрчилнө.
Эхлээд Layer-г хувилна. Layer самбарын дээр Backgroung Layer-г сонгоод

Layer > Duplicate Layer…


Ок дарна.
Зарим ил байгаа Layer-г нуухын тулд -г сонгоно.



Background Copy Layer-г сонгоод Image > Adjust > Variations…
Өнгө өөрчилнө.


Алхам-6. Бэлэн болсон файлдаа оюутны кодоор нэр өгөн *.tiff өргөтгөлтэйгээр хадгална.


Жич: Layer нь тунгалаг цаас давхарлахтай адилхан.

No comments:

Post a Comment